הרצאות
ההרצאות שלי מבוססות בעיקר על דמויות ועל נושאים מתוך הספרות, תוך בחינה והשוואה לתיאוריות מתחום הפילוסופיה, הסוציולוגיה, חקר התרבות ועוד.
ההרצאות, אף שהן עשויות בצורה מובנית, יש בהן מקום לספונטניות, לסיפורים אישיים, להומור ולשיתוף.
כל הרצאה אורכת כשעה ובנוסף מוקצה זמן לשאלות ותשובות.
אפשר להזמין הרצאה לאירועים כמו מפגש חודשי של חוג ספרות, אירוע של ארגוני מתנדבים שונים, מסיבת רווקות, או להזמין כסדרת הרצאות במתנ"סים ובמרכזי יום ועוד.
יהודים ומילים
- אוריינות יהודית לאורך הדורות
- כיצד נעשינו "עם הספר"?
- מדוע כה רבים מבין היהודים הם זוכי פרס נובל ומהו חלקן של הנשים ביצירה ובהוקרה?
- הומור, סאטירה, פילוסופיה ויצירה יהודית לאורך הדורות.
הרצאה מרתקת, מהנה ומעשירה
נשיות באלף השלישי
הרצאה שנשאתי בפני משק"יות וקצינות בבסיס צה"ל אי שם בצפון.
איך ספר נולד?
מסע בעקבות "בנות העיר הגדולה – סקס רומנטיקה ופמיניזם"
ספרי בנות העיר הגדולה – סקס, רומנטיקה ופמיניזם יצא לאור השנה. זהו הספר השני שכתבתי בסוגת ספרי העיון.
בהרצאה זו אני מספרת על הצורך העז לכתוב ועל הבחירה, שאינה מובנת מאליה, בסוגה של כתיבה עיונית.
אני מספרת, שלב אחר שלב, כיצד נולד הרעיון לספר, כיצד הוא מתגבש לצורתו הסופית תוך כדי הכתיבה וכיצד נבחרו הדמויות הספרותיות שעליהן מבוסס הספר.
בין היתר אני עונה על שאלות כמו:
* מה יש בדמותה של בריגג'ט ג'ונס שגרם לי לחבב אותה כל כך?
* מדוע אני מזדהה עם דמותה של שילה מ"שילה לוין מתה והיא חיה בניו יורק"?
* אילו דמויות בחרתי להותיר מחוץ לספר ומדוע?
בהרצאה אני מספרת על הדרך שבה הכתיבה על דמויות נשיות המתמודדות עם מציאות חיים מורכבת מולידה תובנות חדשות שהן רלוונטיות לחיינו כנשים וכאנשים המתמודדים עם מורכבות החיים במאה העשרים ואחת.
מומלץ לכל איש ואשה, צעירים וצעירים פחות המבקשים לדעת קצת יותר על סקס, רומנטיקה ופמניזים – ומה שביניהם.
אוכל – טעמים של אהבה
הרצאה זו מדברת על הקשר בין האוכל לבין עולם הרגשות ובין אוכל וזהות נשית. היא עוסקת בדרך שבה אנו מבטאים את תחושותינו באמצעות המאכלים שאנו מכינים, מגישים לאחרים וצורכים בעצמנו ובודקת מה כותבות נשים על תפקידו של האוכל בחייהן ומה כותבים על כך הגברים? מה הקשר בין אוכל לבין תרבות?
– מפגש מרתק, מפתיע ומשעשע המקיף תרבויות שונות על פני הגלובוס.
חברוּת
מושג החברות נתפס לעתים קרובות כמובן מאליו אך החברות – פנים רבות לה. במפגש זה נשאל מה משמעותה של החברות בחיינו? מה אנו מקבלים מן החברויות שלנו ומה אנחנו נותנים בתמורה? מה חושבים פילוסופים, סופרים ומשוררים על החברות?
– מפגש זה הינו חווייתי ומרגש.
נפלאות הגיל השלישי
במפגש זה נביט על נושא הגיל המתקדם ושלל היבטיו השונים במבט הומוריסטי ומפוקח. נדבר על תופעות שונות שהגיל המתקדם מביא עמו ונברר מה אומרים הפילוסופים על תהליך ההזדקנות? ומה אומרים עליו המשוררים? כיצד מתמודדים עם הצדדים המביכים של הגיל המאוחר ומה תפקידו של ההומור בכל זה?
זהו מפגש שיש בו קבלה והכלה של תהליך שלא תמיד קל להתמודד עמו.
על מה אנחנו מדברים כשאנחנו מדברים על אהבה?
האהבה – כתרים רבים קשרו לראשה. במפגש זה נשאל: מהי האהבה הרומנטית וכיצד נולד מושג זה? מהי הכימיה של האהבה? מה ההבדל בין אהבה יום-יומית לבין "אהבה מהסרטים"? האם יש גיל לאהבה? התשובות שיינתנו במהלך המפגש יאירו את הנושא מזוויות חדשות ומפתיעות.
משפחה ושלשלת הדורות באלף השלישי
"דם סמיך ממים" ו"משפחה לא בוחרים" – אלו הן אמירות שכולנו גדלנו עליהן. מה מסתתר מאחורי אמיתות אלו? מהם היחסים הבין-דוריים במשפחה המודרנית? כיצד מתפקד התא המשפחתי המנותק לעתים קרובות מן המשפחה המורחבת? זהו נושא הנוגע לכולנו ובו יילמדו עובדות חדשות ומפתיעות על מוסד המשפחה.
הבית – לא רק דיור בר השגה
בזמן האחרון מרבים לדבר על מושג הבית בהקשר של אפשרויות הרכישה והקושי הניצב בפני רבים בדרך למשאת הנפש של "בית משלנו". אך הבית אינו רק נכס נדל"ני. הבית הוא "הקונכיה" שלנו. זהו מקום המפלט שלנו מתלאות היום-יום. מה משמעותו של הבית עבורנו? מה מספרים לנו סופרים ופילוסופים לאורך הדורות אודות הבית שבו גדלו? האם הבית הוא חיצוני לנו או שבעצם הוא נמצא בכל מקום שאנו נקרא לו "בית"? על שאלות אלה ואחרות נענה במפגש זה.